Angel

angel
Bodegas Angel is gelegen in het centrum van het wijngebied Binissalem in Santa María del Camí.

Het gebouw van de bodega heeft grote ramen en is opgetrokken uit steen, eigenschappen die kenmerkend zijn voor oude Mallorcaanse constructies. De stenen zijn afkomstig uit de oude wijngaarden en de bodega zelf wordt omringd door 20 ha wijngaarden. Aan de horizon zie je de Serra de Tramuntana, waardoor de bodega in een mooi en uniek landschap ligt.

De wijnen van Bodegas Angel zijn synoniem voor het eiland Mallorca, ze hebben een eigen karakter dat te danken is aan de ligging van de bodega. Enerzijds hebben ze hun specifieke eigenschappen te danken zijn aan de nabijheid van de zee, anderzijds zijn hun eigenschappen afkomstig van de grond, “Call Vermell” genoemd, die rijk is aan ijzeroxide en een derde factor is het gebergte dat een barrière vormt tegen de noordenwind.

Bodegas Angel maakt wijnen met een eigen karakter en identiteit dank zij de autochtone druivenrassen van de streek, de Prensal Blanc en de Manto Negro, heersers van het Binissalem gebied.

Bodegas Angel werd opgericht in 2006 door Andrés Gelabert, Mallorcaan van geboorte die zijn hele opleiding in Amerika kreeg. Hij woonde tijdens zijn verblijf in de V.S. voornamelijk in California . Daar begon zijn passie voor wijn te groeien en na zijn terugkomst in Mallorca in het jaar 2000, zocht hij de ideale locatie om Bodega Angel op te richten (“An” van zijn voornaam Andrés en “gel” van zijn achternaam Gelabert.

De bedoeling van Andrés is om excellente wijnen te produceren waarbij hij op zoek is naar de beste combinatie van inheemse druiven en de modernste vinificatietechnieken.

www.vinosangel.com

Wijnen :

Gran Selectió