Randemar Blanc
GEBIED:
Vi de la Terra – IGP Mallorca
BODEMTYPE:
Call Vermell – Rode klei
TEELT:
transitie naar biologisch
NEERSLAG:
450-500 mm/jaar
ALCOHOLGEHALTE:
12,50%
DRUIVENRASSEN:
66,8% Prensal Blanc, 25,1% Chardonnay, 7,6 % Muscat de Frontignan, 0,2% Malvasia, 0,3% Sauvignon blanc, 0,1% Giro Rós
OOGST:
volledig manueel in kratjes van 12 kilo, vanaf de tweede week van augustus.
VINIFICATIE:
na het ontstelen en kneuzen gebeurt er vóór de gisting een schilweking op lage temperatuur. Na een zachte persing met een laag rendement, giet men de most in isothermische tanks op een temperatuur lager dan 10°C. Zodra de most volledig helder is, start de alcoholische gisting voor een periode van 21 dagen.
RIJPING:
In inox tanks met fijne lies (gistcellen), voor een periode van 8 weken.
PROEFNOTITIES:
Lichtgele kleur met groene nuances. Aroma’s van wit fruit (appel, perzik) met toetsen van citrus. De aanzet is fris, zacht en heel evenwichtig. Aangename, heel fruitige afdronk die je uitnodigt tot een volgende slok.
SERVEERTEMPERATUUR:
tussen 6ºC en 7ºC
GASTRONOMIE:
als aperitief en bij voorgerechten met witte vissoorten (carpaccio van vis, kabeljauwhaasjes)
PRODUCTIE:
27.000 flessen van 75 cl., 1.000 flessen van 50 cl.
€ 11,90