Ses Nines Selécció Negre 2016 - Tianna Negre
DRUIVENRASSEN
44% Manto Negro, 29% Syrah, 18% Merlot, 7% Callet,
2% Cabernet Sauvignon
OOGST
Manueel, start tijdens de tweede week van september
VINIFICATIE
Maceratie vóór de gisting gedurende 5 dagen. Gecontroleerde fermentatie met dagelijkse bâtonnage en remontage halverwege de fermentatie. Zodra de fermentatie beëindigd is, gebeurt er een maceratie van 15 dagen.
EIKLAGERING
In Franse eiken vaten gedurende een periode van 10 maanden.
PROEFNOTITIES
Robijnrood, intense kleur. Aroma’s van balsamico, rijp rood fruit, sous-bois, vegetale toetsen. Levendig in de mond, met een duidelijk mediterraans karakter, stevige body en mooi gestructureerde tannines. Lange afdronk met gebrande toetsen.
PRODUCTIE
5.000 flessen van 75 cl en 400 magnums of 150 cl
ALCOHOL
14%
PRODUCTIEGEBIED
D.O. BINISSALEM – Mallorca
SERVEERTEMPERATUUR
17ºC
GASTRONOMIE
Rundstoofvlees, rosbief, wild, …
€ 21,00